تحلیل سنتیمنتال چیست؟

تحلیل سنتیمنتال ارزهای دیجیتال چیست؟

پکیج آموزشی صرافی کوینکس

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

تحلیل سنتیمنتال

تحلیل سنتیمنتال (Sentiment Analysis) نوعی از تحلیل بازارهای مالی میباشد که کمتر به آن توجه شده میشود ، ضمن آنکه این روش تحلیل بازار نسبت به انواع دیگر تحلیل (فاندامنتال و تکنیکال) نوین تر و از ابزارهای پیچیده تری استفاده میکند.

احساس بازار

تحلیل سنتیمنتال را میتوان به نوعی تحلیل احساسات بازار دانست، در بازارهای مالی نقش معامله گران در شکل گیری روند ها به شدت بالاست و در واقع این خوده کاربران شبکه هستند که باعث رشد یک سهم و نزول سهم دیگر میشوند. حالا با دانستن این موضوع ما باید بتوانیم احساسات این معامله گران را محاسبه بکنیم تا بتوانیم تصمیمات بهتری در این بازارها بگیریم.

تحلیل احساس

از آنجا که خیلی از افراد بر اساس احساسات معامله میکنند این امر طبیعی است که سنجیدن احساسات آنها آینده‌ی بازار را مشخص بکند. علم تحلیل احساسات فقط مربوط به بازارهای مالی نمیشود و این علم نوین در حوزه های مختلف کاربرد داشته و با استفاده از علم برنامه نویسی، یادگیری زبان ماشین، استفاده از الگوریتم ها و جمع‌آوری داده ها دست به تحلیل مسائل میزند.

احساسات بازار

احساسات مردم در بازار سه نوع میتواند باشد که عبارت‌اند از: مثبت (طمع)، خنثی و منفی (ترس)؛ زمانی که مردم ترس از دست دادن دارایی‌هایشان را داشته باشند دست به فروش سهم ها به صورت هیجانی میزنند و باعث سقوط ارزش آن میشوند و زمانی که مردم را طمع دربرگیرد دست به خرید میزنند و با بالا رفتن تقاضا ارزش آن دارایی نیز بالا میرود.

نحوه کار

نحوه‌ی کار تحلیل های سنتیمنتال همانند هر نوع دیگری از تحلیل بر پایه جمع‌آوری اطلاعات میباشد. به عنوان مثال برای بررسی احساسات مردم درباره بیت کوین تحلیلگران سنتیمنتال با استفاده از برنامه های کامپیوتری شروع به جستجوی کلمه بیت کوین در شبکه های مجازی و اینترنت میکنند. بعد از آن این داده ها را در سه دسته مثبت، منفی و خنثی قرار میدهد تا بتوانند داده ها بررسی بکنند البته این کاری نیست که تحلیل گر بتواند خودش به تنهایی انجام بدهد پس با استفاده از برنامه های کامپیوتری شروع به خواندن هزاران متن نوشته شده راجع به بیت کوین در ماه اخیر میکند.

نقش کاربران

این نوشته های راجع به بیت کوین را بر اساس الگو های از پیش تعیین شده در دسته بندی مثبت، منفی و یا خنثی قرار میدهند؛ به عنوان مثال چند نمونه نوشته که در فضای مجازی توسط کاربران منتشر شده است را بررسی میکنیم:

  • امروز بیت کوین خریدم! (مثبت)
  • به نظرم بیت کوین این ماه رشد خوبی خواهد کرد! (مثبت)
  • دولت آمریکا بیت کوین را تحریم کرد! (منفی)
  • کسی میدونه آینده بیت کوین چگونه خواهد بود؟! (خنثی)
  • رشد بیت کوین تموم شده! (منفی)

این کار را در ابتدا تحلیل گر بر روی جامعه نمونه انجام میدهد و از آن به بعد توسط برنامه که بر اساس این الگوریتم کار خواهد کرد صورت میگیرد. با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری زبان ماشین این تحلیل ها به صورت کمی و اعداد و ارقام قابل مقایسه بیان میشوند.

شاخص های تحلیل احساس

از ابزار مورد استفاه در تحلیل سنتیمنتال میتوان به دو مورد اشاره کرد:

  1. شاخص ترس و طمع (Fear and greed index)
  2. شاخص دامیننس (Dominance) یا تسلط بر بازار

کلام آخر

تحلیل احساسات بازار علمی نوین و بر پایه جمع آوری اطلاعات و داده های مربوط به بازار از بستر اینترنت و کمک گرفتن از کامپیوتر ها و هوش مصنوعی آن داده ها تبدیل به شاخص های کمی میشوند که کار را برای تحلیل گران ساده تر کرده اند و ما تنها با توجه به اعداد و ارقام شاخص ها میتوانیم تصمیمات درستی بگیریم.

همچنین بخوانید: همه چیز راجع به شیبا اینو (Shiba inu)

همچنین بخوانید: همه چیز راجع به فری‌کوین (Free coin)


افزایش فالوور ، افزایش لایک ، افزایش کامنت ، افزایش بازدید
آموزش فارکس ، آموزش باینری آپشن

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر