همه چیز راجع به بیت کوین
بیت کوین
بیت کوین که امروزه به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال شناخته میشود اولین رمزارزی بود که بر بستر بلاک چین به دنیا معرفی شد.
معرفی به دنیا
در اواخر سال 2008 شخصی با هویت نامعلوم با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو با ایجاد سایتی با آدرس https://bitcoin.org و ارسال ایمیلی به افراد سرشناس در حوزه رمزنگاری و اقتصاد شروع به تشریح بیت کوین کرد که بعد ها از آن ایمیل به عنوان وایت پیپر بیت کوین نام برده شد.
مسیر راه
بعد از معرفی بیت کوین در ابتدا استقبال زیادی از آن نشد و هنوز مردم جهان با این فناوری غریبه بودند اما بعد از انجام اولین تراکنش آن و ایجاد بلاک جنسیس آن (به اولین بلوک ساخته شده در هر شبکه بلاک چینی جنسیس گفته میشود) توسط ساتوشی که به هال فینی به صورت آزمایشی مقدار ده بیت کوین ارسال کرده بود و گذشت زمان و راه پیدا کردن بیت کوین به بازارهای جهانی و گسترده شدن کاربرد آن تبدیل به یک پول قدرتمند شد هرچند که دولت هایی نظیر آمریکا، چین و ژاپن به کالا بودن بیت کوین اصرار دارند.
سرنوشت بنیان گذار
در ابتدا ساتوشی ناکاموتو به عنوان یکی از توسعه دهندگان بیت کوین حضور داشت و مشکلات شبکه را رفع میکرد اما ناگهان در سال 2010 غیب شد و کسی خبری از این فرد یا گروه ندارد و همچنین نظریات متعددی راجب سازنده بیت کوین وجود دارد که چه بر سر سازنده آن اتقاف افتاده است و یا اینکه گروهی اعتقاد دارند بیت کوین را یک دولت ساخته و این خبر را تاکنون مخفی نگه داشته است. یکی از دلایلی که هویت سازنده بیت کوین را مهم میکند دارا بودن یک میلیون واحد بیت کوین توسط این شخص یا گروه میباشد که این ترس را ایجاد میکند در صورت فروش ناگهانی همه ی این کوین ها افت شدید قیمتی در این شبکه رخ بدهد.
اهداف
بیت کوین یک ارز کاملا دیجتال بوده که تراکنش های آن در شبکه به صورت همتا به همتا انجام شده و از واسطه و شخص ثالث خبری نیست، به زبان ساده تر بیت کوین اختیار دارایی افراد را به خودشان داده است و سیستم های مالی همچون بانک ها را حذف کرده است. هدف اصلی ایجاد بیت کوین را میتوان تمرکز زدایی و ذخیره و انتقال ایمن پول آن هم به صورت خصوصی و محرمانه، دانست.
چه کسی بیت کوین را کنترل میکند؟
بیت کوین و شبکه آن را کسی کنترل نمیکند و در واقع این افراد و کاربران همین شبکه هستند که کنترل آن را در دست دارند، در شبکه بلاک چین برای تصمیم گیری ها از مکانیزمی به عنوان مکانیزم تصمیم گیری اجماع استفاده میکنند؛ به این صورت که برای هر تغییری (فورک) در شبکه افراد شبکه رای گیری میکنند و برای انجام شدن آن تغییر به تایید حداقل نصف افراد شبکه نیازمند است. پس راجب این شبکه اینگونه میتوانیم استنباط بکنیم که افراد شبکه در حال کنترل این شبکه میباشند.
پشتوانه بیت کوین
این رمزارز هیچگونه پشتوانهای جز اعتماد مردم ندارد! ارزش بیت کوین را افراد جامعه هستند که تعیین میکنند با توجه به گسترده شدن کاربردهای این کوین در زندگی ما ارزش آن نیز بالا میرود و این روند تا زمانی که مردم از بیت کوین به عنوان یک پول رایج یا یک کالای با ارزش برای سرمایه گذاری استفاده بکنند، ادامه دارد.
ارزش بیت کوین
در سال 2010 که بیت کوین به صورت رسمی آغاز به کار کرده بود ارزشی در حدود یک سنت داشت ولی این رمزارز روند صعودی خود را تا سال 2011 پیش گرفت به صورتی که در این سال ارزشی در حدود 30 دلار داشت! و این به معنی رشد 300000% میباشد! ولی همانگونه رشد نجومی داشت در همان سال سقوط و افت شدیدی را تجربه کرد تا به قیمت 2 دلار رسید. این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه تا سال 2013 به قیمت 1200 دلار نیز رسید! در ادامه مسیر این پادشاه توانست تا سال 2017 به قیمت 20هزار دلار دست پیدا کند و این رشد در سال 2018 متوقف شد. این روند تا سال 2020 به صورت خنثی ادامه داشت تا اینکه بیت کوین دوباره با یک رشد بسیار شدید مواجه شد و قیمت این کوین را تا 60 هزار دلار بالا برد و هم اکنون نیز با ارزشی در حدود 54 هزار دلار و داشتن سهم 48% از بازار که برابر 1 تریلیون دلار میباشد در رتبه اول بازار ارزهای دیجتال قرار دارد.
سرنوشت بیت کوین
به صورت کلی تعداد 21 میلیون واحد بیت کوین وجود دارد که در حال استخراج شدن هستند. با محدود بودن تعداد بیت کوین ها این سوال پیش میآید که چه زمانی این کوین ها تمام میشوند و چه اتفاقی قرار است رخ بدهد؟! برای جواب به این سوال ابتدا باید این نکته را متذکر بشویم که ماینر ها و پروسهی ماینینگ به این صورت است که با تایید تراکنش ها و انجام معادلات ریاضی و ساختن بلاک و رفتن به بلاک بعدی از شبکه پاداش دریافت میکنند که با این کار هم امنیت شبکه را تامین و هم باعث رشد آن میشوند، حال این پاداش که به ماینر ها تعلق میگیرد هر چهار سال نصف میشود (هاوینگ) علاوه بر این مسئله هاوینگ مورد دیگری که باید بررسی کنیم سختی شبکه میباشد که با بالا رفتن تعداد ماینر های شبکه این سختی بالا تر رفته و به صورت مستقیم باعث بالا رفتن ارزش بیت کوین نیز میشود. با قرار دادن این سه فاکتور (هاوینگ، سختی شبکه و بالا رفتن قیمت بیت کوین) تعادل در این شبکه حفظ میشود و ماین کردن تمام بیت کوین را تا سال 2140 ادامه میدهد.
مرگ بیت کوین
حال شاید با خود بپرسید در سال 2140 چه اتفاقی بر سر بیت کوین خواهد آمد؟ آیا ماینر ها هنوز انگیزه ای برای ماین کردن و تامین امنیت و بقای شبکه را خواهند داشت؟ جواب این است که ماینر ها خیلی قبل تر از آن تاریخ در از استخراج جدید کوین ها خواهند کشید و با انجام تراکنش ها و از روی کارمزد های شبکه به سوددهی میرسند پس این روند همچنان ادامه دار خواهد بود؛ به عبارت دیگر مرگ بیت کوین تنها زمانی اتفاق میوفتد که کاربران دیگر علاقه ای به نگهداری و ماین کردن بیت کوین نداشته باشند در غیر این صورت این شبکه به پایداری خود ادامه میدهد.
کاربرد های بیت کوین
از کاربرد های بیت کوین به عنوان یک پول مجازی برای انتقال وجه به هر نقطه ای از کره زمین میتوانیم اشاره بکنیم میتوانیم به کاربرد های آن در قالب قراردادهای هوشمند که نرم افزار هایی نوشته شده بر پایه بلاک چین میباشند نیز اشاره بکنیم.
از بیت کوین به عنوان کالایی برای سرمایه گذاری نیز استفاده میشود همچون طلا و دیگر کالا های گرانبها. هرچه تعداد مشاغل و شرکت هایی که بیت کوین را به عنوان یه درگاه ورودی قبول کنند بیشتر شود کاربردهای بیت کوین و در نتیجه ارزش آن نیز بیشتر میشود و از مقبولیت بالاتری بین مردم برخوردار میشود.
راه های بدست آوردن بیت کوین
شما برای بدست آوردن بیت کوین میتوانید با تهیه دستگاه ماینر شروع به ماین کردن این کوین با ارزش بکنید و یا اینکه میتوانید در یک صرافی آنلاین دست به خرید بیت کوین بزنید و در کیف پول شخصی خود نگهداری کنید. از آنجایی که بیت کوین پادشاه رمزارزها است صرافی دیجیتالی پیدا نخواهید کرد که در آن بیت کوین معامله نشود! از صرافی های معروف نیز میتوانیم به بایننس، کوین اکس، اوکی اکسچنج، والکس، یونی سواپ، سوشی سواپ و پنکک سواپ نیز اشاره بکنیم که سه مورد اخر جزو صرافی های غیرمتمرکز حساب میشوند که بر پایه قراردادهای هوشمند نوشته شدهاند.
نتیجه گیری
بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجتال معرفی شده به جهان و پادشاه این بازار فرصتی برای سرمایه گذاری و ریسک کردن سرمایه میباشد که تا کنون هزاران نفر با استفاده از بیت کوین به سود های کلانی دست پیدا کردند و تعدادی نیز در این مسیر سرمایه خود را از دست داده اند، شما نیز اگر قصد سرمایه گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال را دارید بیت کوین را میتوانید به عنوان یکی از ایمن ترین کوین ها که 48% از سهم بازار را در اختیار دارد انتخاب بکنید.