ماینینگ چیست؟

ماینینگ چیست؟

پکیج آموزشی صرافی کوینکس

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

این مطلب در تاریخ 1400/01/23 بروزرسانی شده است.

ماینینگ

ماینینگ در لغت به معنی استخراج میباشد ولی  اصطلاح ماینینگ ارزهای دیجیتال در ماینر ها و دنیای cryptocurrency کمی متفاوت است.

ماینینگ در اصطلاح یعنی انجام یک سری معادلات و توابع ریاضی و حل مسائل ریاضی و تایید تراکنش ها میباشد که توسط کامپیوتر ها(ماینر ها) انجام میشود؛ و همه‌ی این کار ها در شبکه ای غیر متمرکز و زنجیره‌وار به نام بلاک‌چین انجام شده و در بلوک های بهم متصل ذخیره میگردد.

ماینر ها اعضای بهم متصل شبکه بلاک‌چین میباشند که این شبکه غیر متمرکز توسط همین ماینر ها با مکانیزم جمعی اداره میشود هر کامپیوتر و ماینر جزئی از شبکه میباشد که امنیت شبکه نیز توسط همین ماینر ها تامین میشود در واقع به زبان دیگر هر کامپیوتری که به اینترنت متصل شود میتواند نقش یک ماینر را در شبکه بلاک بلاک‌چین ایفا کند و شروع به ماین کردن بکند که همزمان جزئی از این شبکه غیر متمرکز میشود و در امنیت این شبکه نقش ایفا میکند هرچند کوچک!

تراکنش ها در شبکه بلاک چین تنها زمانی تایید میشوند که توسط دیگر اعضا بررسی شوند و بتوانند جواب درست را به آنها ارائه و آنها را قانع کنند که راه حل آنها درست میباشد(مکانیسم توافق جمعی) و این کار توسط اعضای شبکه  (node ها) انجام میشود؛ در واقع این ماینر ها هستند که تراکنش ها تایید و این معادلات را با مغز ریاضی خود حل میکنند.

حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که این ماینیگ چه سودی برای ماینر و افرادی که در حال ماین کردن هستند دارد؟!

سود ماینینگ

جواب این است که افراد در شبکه به ازای انجام این فرآیند های ماینینگ رمزارز پاداش میگیرند و این مقدار بستگی به ارز در حال ماین شدن و عواملی مانند سختی شبکه و … دارد و جالبت تر اینکه شما نیز با کامپیوتر خانگی خود نیز میتوانید شروع به ماین کردن یک رمزارز بکنید.

در ماین کردن ارزهای مختلف این نکته را باید بدانیم که تمام ارزهای دیجیتال قابل ماین شدن نیستند و علاوه بر آن ماینینگ یک ارز نمیتواند دائمی و ابدی باشد بلکه مقدار کلی یک ارز در شبکه از قبل مشخص است و ماینر ها برای مقدار مشخصی از این ارزها در رقابت هستند و سختی شبکه را میتوان به این رقابت تشبیه کرد زیرا که هر چه تعداد ماینر هایی که روی یک ارز در حال کار کردن(ماینینگ) باشند بیشتر شود سختی شبکه نیز به همان نسبت بیشتر شده و همچنین ارزش آن ارز نیز ممکن است به دلیل همین سختی که در ماین کردن و بدست آوردن آن ارز وجود دارد بیشتر شود.

همانطور که اشاره کردیم تمامی ارزها قابل ماین شدن نیستند و بلکه شرکت عرضه کننده آن مقدار ثابتی از آن ارز را به بازار عرضه و مقداری از آن را ذخیره سازی میکند و کسی نمیتواند با ماین کردن به آنها دسترسی پیدا کند به عنوان مثال بیت‌کوین و اتریوم دو ارز در حال ماین شدن معروف میباشند و ارز هایی مانند نئو و یا انواع توکن های کوین ها قابل ماین شدن نمیباشند.

حال این سوال پیش می‌آید که آیا کامپیوتر های شخصی ما نیز میتواند مانند ماینر های قدرتمند شروع به ماین کردن بکند و به طوری کلی ماینر های هرکدام روانه چه مقدار ماین میکنند و این سود ها چگونه محاسبه میشود؟

هش (hash) چیست؟

قبل از پاسخ به سوال بالا بهتر است که در ابتدا تابع هش (hash) را معرفی کنیم. توابع هش یکی از توابع پرکاربرد در علم کامپیوتر میباشد که کار اصلی توابع هش گرفتن ورودی و رمزنگاری آن میباشد. به طور مثال تمامی رمز های شما و ذخیره سازی این رمز ها در سایت ها و نام کاربری های شما توسط توابع هش رمزنگاری و ذخیره میشوند و سایت میزبان رمز شما را ذخیره نمیکند بلکه هش آن را که یک سری  از اعداد و حروف تصادفی بر اساس یک الگوریتم مشخص است ذخیره سازی میکند. در دنیای رمزارز ها نیز تمامی تراکنش ها و اطلاعات مربوط به آنها رمزنگاری میشوند که این کار را تابع هش انجام میدهد البته نباید هش را با رمزنگاری اشتباه گرفت زیراکه رمزنگاری شامل دو مرحله(رمزنگاری و رمزگشایی) میباشد در صورتی که هشینگ فقط رمزنگاری میکند و نمیتوان با کلید امنیتی و هر چیز دیگری آنها را بازیابی کرد و این موضوع است که باعث میشود اطلاعات تراکنش های شما در رمزارز ها محرمانه و غیرقابل دسترس بماند حالا میتوانیم هش ریت (hash rate) را معرفی کنیم که نرخ اندازه گیری تعداد عملیات هشینگ در ماین کردن را به ما نشان میدهد که بر حسب ثانیه محاسبه میشود به طور مثال 1kh/s  یعنی تعداد هزار عملیات هش در ثانیه انجام میشود.

یک از مشخصات هر ماینر مقدار هش ریت آن میباشد که به نوعی قدرت و سرعت آن دستگاه را به ما نشان میدهد و این مقدار در کامپیوتر های شخصی بسیار پایین تر میباشد هرچند که ممکن است شما سیستم خوبی را داشته باشید ولی از آنجایی که این عملیات های پیچیده ریاضی  به مغز کامپیوتر (CPU و GPU) بستگی دارد و این مقدار در ماینر ها برعکس کامپیوتر های شخصی بسیار بالاتر میباشد و به طور خلاصه ماینر ها برای ماین کردن طراحی و ساخته شده‌اند و طبیعتا شما با کامپیوتر خانگی خود اگر بخواهید شروع به ماین کردن بکنید شرایط مناسبی نخواهید داشت زیراکه ممکن است با توجه به هزینه برق و اصطحلاک دستگاهتان این ماین کردن در انتها به ضررتان تمام شود.

در ماین کردن شما با استفاده از یک ماینر تنها شانسی برای دریافت پاداش ندارید! پس چاره چیست؟

استخرهای ماینینگ

برای ماین کردن شما نیاز به چند ماینر دارید که همزمان با هم کار کنند تا نتیجه بهتری را بدست بیاورند ولی لزوما شما به تنهایی نیاز به چند ماینر ندارید بلکه میتوانید وارد یک استخر شوید و با دیگران در شبکه شروع به ماین کردن بکنید و به صورت مساوی پاداش دریافت کنید.

استخر های استخراج فضایی در شبکه هستند که ماینر ها قدرت پردازش حل مسئله خود را در آنجا با بقیه به اشتراک میزارند و با هم روی حل مسائل یا همان ماین کردن  کار میکنند که این حرکت باعث میشود سرعت آنها و قدرتشان بیشتر شود و همگی روی  یک مسئله کار میکنند.

استخر های متفاوتی برای ماین کردن موجود میباشد که حاوی یک سری اطلاعات زیادی میباشند که یک سری دستگاه همزمان در حال کار کردن روی آنها مباشند و ممکن است بعضی از استخر ها برای ماینر های قدرتمند و با مشخصات خوب مناسب باشند و یک سری از استخر های استخراج برای میانر های ضعیف تر و این مسئله مهم است که شما چه استخری را برای ماین کردن انتخاب میکنید زیرا باید با مدل دستگاه شما (که باعث تمایز  در قدرت و مشخصات ماین کردن شما میشود) سازگاری بیشتری داشته باشد؛ پس در انتخاب استخر استخراج باید با چشم باز دست به انتخاب بزنید تا بهترین عملکرد را از ماینر های خود داشته باشید.

ماینینگ ابری (cloud mining)

اگر شما توانایی خرید و نگهداری ماینر را نداشته باشید میتوانید از روش ماینینگ ابری (cloud mining) استفاده کنید؛ در این روش شما با یک شرکت به صورت مجازی قراردادی امضا میکنید که در ازای پرداخت مبلغی به صورت ماهیانه  آن شرکت مقدار مشخصی از قدرت پردازش خود را به شما اختصاص میدهد که برای شما شروع به ماین کردن میکند؛ این روش ممکن است برای شما جذاب باشد که دردسرهای نگهداری ماینر، هزینه برق و هزینه های دیگر را ندارید ولی باید این را بدانید که در این روش ممکن است کلاهبرداری هایی توسط سایت های ارائه دهنده انجام شود.

نتیجه گیری

ماین کردن ارزهای دیجیتال برخلاف آنچه مورد انتظار است ممکن است با مشکلات فراوانی همراه باشد به همین دلیل است توصیه میشود قبل دست به اقدام کاری زدن با افراد با تجربه در این زمینه مشورت و به خوبی تحقیق کنید.

مقاله دیگر ما را در حوزه ترفند های ماینینگ نیز مطالعه بفرمایید.


افزایش فالوور ، افزایش لایک ، افزایش کامنت ، افزایش بازدید
آموزش فارکس ، آموزش باینری آپشن

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر