مقایسه اتریوم و نئو

مقایسه اتریوم و نئو

پکیج آموزشی صرافی کوینکس

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

این مطلب در تاریخ 1400/01/23 بروزرسانی شده است.

اتریوم vs نئو

اتریوم (Ethereum) و نئو (NEO) دو جفت رمزارزی هستند که در مقابل هم بوده و رقابت شدیدی دارند و این رقابت به قدری زیاد است که از نئو به عنوان اتریوم چینی یاد میشود! در این مقاله سعی شده تفاوت ها و شباهت های ایندو ارز را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار بدهیم.

حوزه خدمات

نخست بهتر است دلیل این رقابت را مورد بررسی قرار بدهیم؛ همانطور که واضح است دلیل اصلی این رقابت به دلیل خدمات شبیه و یکسانی است که هردوی این ارزها ارائه میدهند. بلاک چین های هردوی این پروژه ها برای قراردادهای هوشمند و توسعه اپلیکیشن های غیر متمرکز گسترش یافته است و برای بدست آوردن این بازار تلاش میکنند.

هردوی این پروژه ها برای توسعه دهندگان وب و ارزهای دیجیتال امکان عرضه‌ی کوین های جدید و نو را میدهند و این ارز ها میتوانند با جذب سرمایه بر روی بلاک‌چین های اتریوم و نئو فعالیت خود را شروع کنند.

تفاوت ها

یکی از اصلی ترین تفاوت های ایندو شبکه زبان برنامه‌نویسی آنها میباشد نئو برخلاف اتریوم که فقط از زبان جدید و نوپای solidity پشتیبانی میکند، از زبان های معروف و پرطرفدار بین برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب مانند سی، جاوا و جاوا اسکریپت پشتیبانی میکند که میتواند یک مزیت نئو نسبت به اتریوم به حساب بیاید.

مقیاس پذیری

یکی دیگر از مزیت های نئو نسبت به اتریوم سرعت تراکنش های آن یا به اصطلاح مقیاس پذیری آن میباشد، که در حال حاضر نئو میتواند تا ده هزار تراکنش در ثانیه را پشتیبانی بکند ولی این عدد در اتریوم فعلا چیزی در حدود 15 تراکنش در ثانیه میباشد. سرعت تراکنش های قابل انجام در هر ثانیه شاخصی است که بلاک‌چین های این دو پروژه بر میگردد یا به زبان دیگر اینجا موردی وارد میشود به نام مکانیسم توافق جمعی که در ادامه آن را با هم بررسی میکنیم.

قراردادهای هوشمند

همانطور که میدانید یکی از مهم ترین خصوصیت های بلاک‌چین ها و همچنین قرارداد های هوشمند و بطور کلی این شبکه غیر متمرکز بودن آن است به این معنی که هیچ تصمیم گیرنده یا مدیری برای آن مشخص نیست حال این سوال پیش می‌آید که چگونه بدون رهبر و سرپرست این شبکه رسمیت دارد و چگونه یک تراکنش یا قرارداد در این شبکه اعتبار پیدا میکند؟ جواب این سوال را مکانیسم توافق جمعی یا مکانیزم اجماع پاسخ میدهد.

مکانیزم اجماع

هر تراکنش در بلاک‌چین ها هنگامی اعتبار پیدا میکند که اعضای دیگر شبکه بر سر اعتبار آن با هم به توافق برسند این جمله به این معنی میباشد که هر تراکنش در شبکه که توسط یکی از اعضای شبکه یا همان node ها انجام میشود باید یک سری معادلات و توابع را حل کند و به دیگر اعضای شبکه ثابت کند که راه حل آن صحیح میباشد تا در شبکه معتبر شود و به رسمیت شناخته شود؛ این نوع از تصمیم گیری را مکانیزم اجماع می‌نامند که تفاوت هایی در انواع این مکانیزم ها وجود دارد که سرعت و هزینه تراکنش ها و همچنین مقیاس پذیری شبکه را تحت تاثیر قرار میدهد.

در حال حاضر نئو از روشی به نام dBFT استفاده میکند که این مکانیزم را میتوان بهبود یافته مکانیزم pos دانست و اتریوم نیز در حال حاضر از مکانیزم pow یا همان اثبات کار استفاده میکند البته قابل ذکر است که اتریوم در حال بهبود دادن این مکانیزم به pos یا همان اثبات سهام میباشد که این میتواند خبر خوبی برای طرفداران اتریوم باشد.

برای اطلاعات بیشتر مقاله دیگر ما را راجب مکانیزم اجماع مطالعه بکنید

در این مورد میتوان نتیجه گیری کرد که نئو خیلی جلوتر از اتریوم قرار دارد و به همین علت تراکنش های این شبکه از سرعت بسیار بالایی برخوردار هستند هرچند اتریوم در حال بهبود دادن به این قضیه میباشد ولی فعلا نئو در جایگاه بهتری از این نظر قرار دارد.

توکن ها

مورد دیگری که باید مورد بررسی قرار دهیم توکن های این دو شبکه میباشد؛

در شبکه بلاک‌چین نئو دو کوین وجود دارد: GAS و NEO که این دو کوین نقش های متفاوتی را در شبکه ایفا میکنند و شبکه با تکیه بر هردوی آنها پیش میرود.

GAS را میتوان سوخت شبکه نئو و همچنین پاداش دارایی های نئو برای دارندگان آن دانست.

ولی برخلاف نئو در شبکه اتریوم ارز مورد استفاده اتر(Ether) میباشد که واحد کوچکتر آن gas میباشد که تفاوتی با اتر نداشته و مقایسه ایندو همانند تومان و ریال میباشد ولی همانطور که متوجه شدید در شبکه نئو این چنین نیست بلکه NEO و GAS دو ارز با ماهیت های متفاوتی میباشد.

تقسیم پذیری

قابل ذکر است که نئو برخلاف اتر قابلیت تقسیم پذیری نداشته و این کمبود را GAS برای آن جبران کرده تا کاربران شبکه بتوانند با استفاده از آن کارمزد های تراکنش ها را پرداخت کنند.

از جمله تفاوت های مهمی که باید به آن اشاره کنیم حمایت هایی است که از نئو توسط دولت چین میشود؛ همانطور که میدانید رقیب اصلی غرب (اتریوم) دولت چین میباشد که با حمایت دولتی از نئو سعی بر آن دارد که بازار را بدست بیاورد به همین دلیل است که از نئو به عنوان اتریوم چینی نیز یاد میشود.

نتیجه گیری

اگر بخواهیم این بحث را جمع‌بندی بکنیم باید بگوییم که نئو به دلیل برتری هایی که در تکنولوژی شبکه خود دارد میتواند اتریوم بعدی شناخته شود ولی از طرفی اتریوم نیز طرفداران خود را دارد و از مقبولیت بیشتری برخوردار است و آینده‌ی این رقابت تنگاتنگ تنها به سرعت پیشرفت هر کدام از این شبکه ها بستگی دارد ولی بدون شک هر دوی این ارز های در جایگاه های خوبی قرار دارند و آینده‌ی روشنی در انتظار آنهاست.


افزایش فالوور ، افزایش لایک ، افزایش کامنت ، افزایش بازدید
آموزش فارکس ، آموزش باینری آپشن

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر