شاخص ترس و طمع چیست؟

معرفی شاخص ترس و طمع

پکیج آموزشی صرافی کوینکس

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

شاخص ترس و طمع

امروز قصد داریم از شاخصی صحبت کنیم که در تحلیل نمودار ها و به طور کلی در بازار های مالی کاربرد دارد و میتواند به عنوان ابزار کمکی برای تحلیل گران به کار آید؛ این شاخص، شاخص ترس و طمع نام دارد.

احساس بازار

شاخص ترس و طمع (Fear and greed index) شاخصی است که جدای از تحلیل ای فاندامنتال و تکنیکال بررسی میشود، در واقع این شاخص بیانگر احساسات بازار میباشد. همانطور که میدانید معامله گران بازار همیشه بر اساس تحلیل های خود دست به معامله نمیزنند و خیلی از افراد هستند که با احساسات خود دست به ترید و معامله میزنند و کابرد این شاخص سنجش همین احساس میباشد.

نمایش شاخص

شاخص ترس و طمع بیانگر یک عدد بین صفر تا صد میباشد که هرچه این عدد به عدد صفر نزدیک تر باشد نشان گر ترس بیشتر بازار است و هرچه این عدد به عدد صد نزدیک تر باشد بیانگر طمع بیشتر در این بازار میباشد.

کاربرد این شاخص

در بازار های مالی وقتی روند نمودار به گونه ای میشود که دچار افت قیمتی و ریزش میشود بیشتر معامله گران خصوصا افراد تازه کار که تعداد آنها کم نیست، دچار ترس میشوند و به اشتباه شروع به فروش ارز های خود میکنند و این زمان خبر از یک موقعیت خرید بسیار مناسب را به شما میدهد. در واقع شما با بررسی شاخص ترس بازار برعکس آنها عمل کرده و زمانی که آنها از ترس دست به فروش میزنند شما خرید میکنید و سود میکنید. حالا برعکس این موضوع نیز صادق است به صورتی که وقتی بازار روند رو به رشد به خود گرفته است معامله گران طمع میکنند و دست به خرید های زیاد و در قیمت های بالا میکنند و این خبر از یک اصلاح قیمتی میدهد که شما دوباره نیز با استفاده از شاخص طمع و بررسی احساس بازار برعکس بازار عمل کرده و خود را از این اطلاح قیمتی نجات میدهید.

محاسبه آن

برای محاسبه این شاخص داده ها را از پنج روش مختلف جمع آوری میکنند و به هر کدام از آنها درصدی را اختصاص میدهند و در نهایت با برآیند گیری به صورت کمی عددی بین صفر تا صد نمایش داده میشود، در ادامه به بررسی این پنج شاخص میپردازیم:

قدرت و حجم بازار (25%): داده های حجم خرید یا فروش دوره های 30 یا 90 روزه را مشاهده میکنند و با استفاده از آنها اگر حجم بازار زیاد باشد و همه در حال خرید باشند خبر از صعودی بودن روند میدهد.

نوسانات (25%): در این شاخص قیمت نوسانات نمودار را بررسی میکنند و آن را با میانگین قیمت های 30 و 90 روزه مقایسه میکنند و اگر نوسانات زیاد باشد نشانه ترس بازار میباشد.

نظر سنجی ها و شبکه های اجتماعی (30%): این مسئله بسیار مهمی است چرا که افراد فعال در بازار های مالی در شبکه های اجتماعی نیز حضور دارند و در نظر سنجی های مختلف برای ریزش یه صعود یک نمودار شرکت میکنند و در نتیجه با توجه به تعداد هشتگ ها و نشر سنجی ها و … میتوانیم به درک درستی از احساس بازار دست پیدا بکنیم.

تسلط (10%): تسلط یک کوین بر بازار نیز یکی از این شاخصه ها میباشد که یک التکوین بر اساس یک اتفاق یا حمایت یک فرد مشهور بر بازار تسلط پیدا میکند و معامله گران دست به خرید زده و طمع بر آن ارز زیاد میشود که این خبری خوبی نیست!

روند ها (10%): در روند ها شما میتوانید اخبار مربوط به یک ارز خاص را دنبال بکنید و برای مثال تعداد جستجوهای گوگل برای عبارت ریزش قیمت بیت کوین را مشاهد بکنید و اگر این تعداد در ماه اخیر رو به افزایش بوده است خبر از آن میدهد که افراد زیادی دچار ترس شده اند و این عبارت را در گوگل جستجو کرده اند که خبر از یک موقعیت خرید خوب در زمان فروش معامله گران دیگر میدهد.

  • برای دریافت این شاخص برای بیت کوین به صورت لحظه ای میتوانید از اینجا  اقدام بکنید.

کلام آخر 

شاخص ترس و طمع هرچند که احساس بازار را نشان میدهد ولی شما نباید تنها بر پایه این شاخص دست به معامله بزنید چرا که این شاخص در کنار تحلیل های فاندامنتال و تکنیکال است که معنی پیدا میکند و میتواند به عنوان ابزار کمکی باشد.


افزایش فالوور ، افزایش لایک ، افزایش کامنت ، افزایش بازدید
آموزش فارکس ، آموزش باینری آپشن

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر