







این مطلب در تاریخ 1400/01/23 بروزرسانی شده است.
دیجیبایت
دیجی بایت (DigiByte) رمزارزی با نماد اختصاری DGB میباشد که از تکنولوژی پیشرفته ای نسبت به دیگر رمزارزها برخوردار است. دیجیبایت یک فورک از شبکه بیتکوین میباشد که شباهت های زیادی با این شبکه دارد و در عین حال از تکنولوژی بالاتری استفاده میکند. دیجیبایت به صورت کلی نسبت به بیتکوین مقیاس پذیرتر، ایمنتر، سریعتر، سازگارتر، کاربری راحتتر و تمرکززدایی بهتری دارد.
جایگاه دیجیبایت
دیجیبایت فعلا در رتبه 85 بازار میباشد و از آن به عنوان رمزارزی یاد میشود که هنوز به آن چیزی که لایق آن است نرسیده است و حمایت کافی را تا الان از کاربران دریافت نکرده است و طرفداران آن اعتقاد دارند که دیجی بایت در سال های آتی به جایگاه خیلی خوبی دست پیدا خواهد کرد و رقیبانش را شکست میدهد.
بلاکچین دیجیبایت
دیجیبایت با داشتن 21 میلیارد واحد هم اکنون در حال استخراج شدن توسط ماینر ها میباشد که زمان تولید هر بلوک آن 15 ثانیه میباشد که در مقایسه با بیتکوین (10 دقیقه) بسیار سریع تر میباشد ضمنا به همین دلیل است که زنجیره بلوکی دیجیبایت طولانی ترین زنجیر بین رمزارزها میباشد که حدود 5 میلیون بلوک بوده و از بیتکوین نیز طولانی تر است.
استخراج
برای استخراج دیجیبایت میتوان از پنج نوع الگوریتم استفاده کرد که در مقایسه با بیتکوین که تنها از یک الگوریتم استفاده میکند (SHA-256) بهتر است؛ این پنج الگوریتم را در زیر به اختصار ذکر میکنیم:
- SHA-256
- odocrypt
- Qubit
- Scrypt
- Skein
قابل ذکر است که هر الگوریتم نمیتواند بیشتر از 20% از سهم استخراج را داشته باشد تا ماینینگ این رمزارز انحصاری نشود و تمرکززدایی بالاتری داشته باشد.
شباهت ها و تفاوت های بیتکوین و دیجیبایت
هردوی این ارزها از مکانیسم اجماع از طریق (pow) اثبات کار استفاده میکنند.
سختی شبکه دیجیبایت برخلاف بیتکوین که هر 2016 بلاک اصلاح میشود، بعد از هر بلوک اصلاح شده و آنی میباشد هدف از این کار نیز تعادل بهتر و بیشتر شبکه میباشد. و با این احتساب استخراج تمامی توکن های دیجیبایت تا سال 2035 میلادی طول خواهد کشید.
سرعت تایید تراکنش ها در شبکه دیجی بایت بسیار بالا بوده و چیزی حدود 2000 تراکنش در ثانیه میباشد که همین امر باعث شده کارمزد های این شبکه پایین بیاید و این مورد دیگری که راجب این ارز بهتر است از بیتکوین راحتی کار با آن است به عنوان مثال شما برای کار با بیتکوین از اعدادی نظیر 0.0005 و … استفاده میکنید ولی دیجیبایت به دلیل ارزش کم آن با ارقامی نظیر 1000 واحد دیجی بایت در ازای سه دلار سروکار دارید.
هرچند که دلایل بالا نباید دلیلی برای زیاد کردن تعداد واحد های یک رمزارز باشد!
به گفته سایت رسمی دیجیبایت پاداش هر بلاک پس از هر یک ماه یک درصد کاهش پیدا میکند و دلیل آن را نیز کمیاب تر شدن آن بیان کرده است.
تیم توسعه دهنده
هرچند دیجیبایت از تکنولوژی پیشرفتهای برخوردار است ولی تا الان از استقبال خوبی از سوی کاربران برخوردار نبوده از دلایل آن نیز میتوان به این موضوع اشاره کرد که جز جرد تیت که بنیانگذار دیجیبایت میباشد اطلاعات زیادی راجب پیشرفت های این پروژه و اعضای تیم آن در دسترس نیست و این شرکت وایت پیپری (white paper) نیز منتشر نکرده است. دیجیبایت از معدود رمزارزهایی است که در صرافی بایننس وجود ندارد و ضمنا به خاطر اختلافاتی که این شرکت با صرافی پولونیکس و رمزارز ترون دارد از این صرافی نیز حذف شده است و در این صرافی ها معامله نمیشود. همگی این دلایل و شفاف نبودن مراحل اجرایی این پروژه دست به دست هم داده اند که این رمزارز هنوز پیشرفت چشمگیری که لایق آن است را نداشته است.
با تمام این داستان ها دیجیبایت نیز طرفداران خاص به خود را دارد که همانند دوجکوین طرفداران دوآتیشه خود را دارد به طوری که در شبکه اجتماعی reddit بیش از 20هزار کاربر فعال دارد!
قیمت دیجیبایت
قیمت این رمزارز در ابتدا چیزی حدود 0.0005 دلار بود و تقریبا روند ثابتی را داشت ولی در سال 2018 با یک اوج قیمتی به ارزش 0.12 دلار نیز رسید ولی باز با افت شدیدی روبرو شد و هم اکنون نیز این رمزارز با قیمتی حدود 0.06 دلار معامله میشود.
صنعت گیمینگ
در مورد دیجیبایت این نکته نیز قابل ذکر است که این رمزارز در ابتدا قصد داشت در حوزه بازی های کامپیوتری و گیمینگ ورود پیدا کند ولی بعد ها در سال 2017 خالق این ارز فعالیت های دیجیبایت در این حوزه را مسدود کرد.
نتیجه گیری
دیجیبایت ارز دیجیتالی با دارا بودن 5 الگوریتم ماینینگ و تکنولوژی بسیار پیشرفته که به عقیده طرفداران آن هنوز بیدار نشده است میتواند یک گزینه مناسب برای سرمایه گذاری بلند مدت باشد چه بسا که این رمزارز با بستر بسیار مناسب گوی سبقت را از خیلی از رمزارزهای دیگر برباید و جایگاه خوبی را در بازار کسب کند.





