پول های فیات چیست؟

همه‌چیز راجع به ارزهای فیات

پکیج آموزشی صرافی کوینکس

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

پکیج آموزشی ارزهای دیجیتال

این مطلب در تاریخ 1400/01/23 بروزرسانی شده است.

پول فیات

ارز های فیات به پول هایی اتلاق میشود که پشتوانه فیزیکی ندارند و ارزش آنها به کالا وابسته نیست بلکه دولت ها آنها را به عنوان یک پول قانونی عرضه میکنند که برای مصارف خرید کالا سرمایه‌ و سپرده‌گذاری استفاده میشود. دولت ها میتوانند از هیچی پول فیات تولید و چاپ کنند و ارزش آن را همان دولت ها هستند که تعیین میکنند و این نوع از ارز جانشین طلا و پول های کالایی شده است.

پیدایش پول فیات

پیشینه پول های فیات به قرن یازده آن هم چین که شروع به چاپ پول کاغذی کرد برمیگردد پس از آن در قرن 17 پول های فیات به قاره های دیگر نیز ورود پیدا کرد ولی فراگیری آن در تمام جهان و استفاده گسترده از آن  به قرن بیستم بر میگردد.

کنترل پول فیات

دولت ها و بانک های مرکزی نقش اصلی در کنترل ارز های فیات را دارند که با توجه به رویداد های مختلف میتوانند از خود انعطاف نشان بدهند. پول های فیات بدلیل نداشتن پشتوانه طلا و کالایی  از پایداری بالایی برخوردار نیستند و سابقه آن نشان داده است که ممکن است منجر به سقوط اقتصادی یک کشور در شرایط بحرانی بشود.

جنبه های مثبت و منفی پول فیات

پول های فیات بر خلاف طلا و کالاهای دیگر به راحتی تولید میشوند و نگهداری آن نیز آسان میباشد همچنین دولت ها میتوانند از هیچی پول فیات چاپ و عرضه بکنند بدون داشتن پشتوانه طلا و کالایی؛ پول های فیات ذاتا فاقد ارزش بوده و بلکه فقط کاغذ هستند و این امر باعث شده هزینه تولید آن کم باشد و همچنین کمیاب نبوده و مشکلی در این زمینه برایش پیش نمی‌آید. موردی  که باید به آن اشاره کنیم خطرناک بودن ارزهای فیات میباشد بر اساس سابقه‌ای که این سیستم مالی نشان داده است معمولا به فروریختن نظام های مالی ختم شده است.

رابطه پول های فیات و دیجیتال

ارزهای دیجیتال نیز مانند ارزهای فیات بدون پشتوانه فیزیکی میباشند ولی از این لحاظ که پول های فیات در دست بانک ها میباشند ولی پول های دیجیتال غیرمتمرکز بوده و مقدار عرضه‌ی آنها نیز محدود میباشد و همچنین این ارزها از لحاظ فیزیکی در انحصار دولتی نبوده به هیچ مرزی محدود نیستند؛ از تفاوت های ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال میتوان به نوسانات آنها نیز اشاره کرد؛ بازار ارزهای دیجیتال بسیار پرنوسان تر از بازار پول های فیات و بازار سنتی میباشد که همین امر باعث اعتماد کمتر جامعه به این ارزها شده است هرچند که در آینده با فراگیرتر شدن این ارزها این نوسانات نیز کمتر میشوند.

نتیجه‌گیری

این سیستم های مالی با توجه به پیشینه آنها  از قطعیت بالایی برخوردار نیستند و آسیب‌پذیر بودن آنها برای همه ثابت شده میباشد.

 


افزایش فالوور ، افزایش لایک ، افزایش کامنت ، افزایش بازدید
آموزش فارکس ، آموزش باینری آپشن

ابزار وبمستر

ابزار وبمستر