تحلیل تکنیکال 1 (روندها)
روند
در بحث تحلیل تکنیکال یکی از توانایی ها اولیه یک تحلیلگر تشخیص دادن روند (Trendlines) بازار میباشد، روندها در بازار را میتوانیم اینگونه بیان کنیم که برآیند حرکات زیگزاگی قیمت را در بازه های مشخص زمانی روند میگویند. به عبارت دیگر به هر قله و دره که توسط قیمت تشکیل میشود موج گفته میشود و در نهایت مسیری که این موج ها در حال طی کردن هستند را روند گویند.
بازه های زمانی
همانطور که میدانید قیمت هیچگاه بر روی یک خط صاف حرکت نمیکند و دائما در حال بالا و پایین شدن است ولی در نهایت این حرکات با برآیند گیری میتوانیم به روند اصلی بازار پی ببریم. روند ها را بر اساس بازه زمانی میتوانیم به سه دسته تقسیم کنیم که عبارتاند از:
- روند های کوتاه مدت (در بازه های زمانی کوتاه یک ارز روند خاصی به خود میگیرد)
- روند های میان مدت (در بازه های به نسبت طولانی تری و قوی تری روند خود را حفظ میکند)
- روند های بلند مدت (در روند های بلند مدت تقریبا میتوان اینگونه بیان کرد که روند اصلی یک رمزارز به در سال اخیر به چه صورت بوده است)
انواع روند
روند ها را علاوه بر تقسیم بندی زمانی بر اساس ماهیت آنها میتوان به سه دسته دیگر تقسیم بندی کرد که عبارتاند از:
- روند های صعودی (Uptrend)
- روند های خنثی (range)
- روند های نزولی (Downtrend)
روند صعودی
زمانی این نوع از روند شکل میگیرد که نمودار قیمتی مدام در حال صعود و شکستن مقاومت ها و تشکیل حمایت های جدیدتر و بالاتر از قبل میباشد، به طور مختصر زمانی که قیمت یک ارز در حال درست کردن قله های قیمتی بالاتر باشد در بازه های زمانی مختلف دارای روند صعودی میباشد. تصویر زیر یک نمونه از روند صعودی را نشان میدهد.
روند نزولی
زمانی به یک روند، روند نزولی گفته میشود که قیمت در حال افت باشد و نمودار حمایت های خود را شکسته و نتواند از مقاومت های خود رد شود و مدام قله های کوچک تری تشکیل دهد و قیمت رو به کاهش باشد. تصویر زیر یک نمونه از روند نزولی را نشان میدهد.
روند خنثی
زمانی که بازار را نتوان در هیچکدام از روند های صعودی و نزولی قرار داد آن را روند خنثی یا range مینامیم، در روند های خنثی قیمت در حال بازی کردن و نوسان در یک محدوده قیمتی میباشد که برآیند آن در یک بازه زمانی مشخص خنثی بوده و قیمت بین یک مقاومت و یک حمایت محصور شده است. تصویر زیر یک نمونه از روند خنثی را نشان میدهد.
کاربرد روند ها
روندها در بازار به نفع معامله گران هستند چون در نهایت کار نمودار قیمت به سمتی میرود که روند تعیین کننده آن است و به همین دلیل است که هیچگاه نباید با روند مقابله کنید و معامله کردن در خلاف جهت بازار یا نمودار قیمتی یک رمزارز اشتباه میباشد و به قول معروف با روند دوست باشید و به جنگ با آن نروید!
اطمینان از روند
حال این سوال پیش میآید که از کجا به درست بودن تشخیص ما از خط روند یک دارایی پی ببریم؟
برای پاسخ به این سوال میتوانیم از مقدار حجم مبادلات بازار کمک بگیریم و آن را به عنوان تاییدی بر تحلیل های خود قرار بدهیم؛ برای این کار کافی است به نمودار مقدار حجم مبادلات آن دارایی توجه کنیم، زمانی که قیمت در حال افت میباشد مقدار حجم بازار نیز رو به کاهش است و زمانی که قیمت در حال افزایش و روند صعودی میباشد مقدار حجم مبادلات نیز رو به افزایش میباشد. به تصویر زیر دقت کنید.
کلام آخر
همیشه قبل از انجام معامله در بازار ارزهای دیجیتال از روند قیمتی کل بازار روند قیمتی ارز مورد نظر خبر داشته باشید تا بتوانید با چشم باز دست به معامله بزنید.
مطالعه مقاله بعدی آموزش قدم به قدم تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال: حمایت و مقاومت
همچنین بخوانید: تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بیشتر بخوانید: همه چیز راجع به تحلیل ارزهای دیجیتال