تحلیل تکنیکال 4 (خط روند)
خطوط روند
همانطور قبلا اشاره کرده ایم برای رسم خط روند کافی است نقاط کف قیمتی و یا نقاط سقف قیمتی را به یکدیگر متصل کنیم تا خط روند صعودی یا نزولی رسم شود؛ حالا بعد از رسم خط روند چه نتایجی را میتوانیم بگیریم و چه کمکی به ما در تحلیل بازار میکنند؟ با ما باشید تا در این جلسه آموزش راجع به خط روند بیشتر بحث بکنیم.
اعتبار یک خط روند
در تعیین اعتبار یک خط روند ما میتوانیم از چهار مشخصه استفاده کنیم که عبارت اند از:
- تعداد برخورد های نمودار به خط روند
- حجم معاملات در روند
- میانگین فاصله (تعداد کندل ها) بین هر برخورد
- طول خط روند
هر یک از موارد زیر را جداگانه بررسی میکنیم و این راجع به این بحث میکنیم که در صورت شکسته شدن خط روند هر یک از مشخصه های بالا چه تاثیری در آینده ی قیمت دارند.
تعداد برخورد
برای رسم هر نوع از روند ما حداقل به سه نقطه نیازمند هستیم که هرچه تعداد این نقاط بالاتر روند، بعد از شکسته شدن روند نمودار رشد و یا سقوط بیشتری را تجربه خواهد کرد.
- به طور تجربی اثبات میشود که اگر تعداد برخورد ها سه یا چهار بار باشد، پس از شکسته شدن روند های صعودی نمودار چیزی در حدود 16% افت قیمتی را تجربه خواهد کرد و اگر همین تعداد برخورد را در روند های نزولی شاهد باشیم پس از شکسته شدن روند قیمت در حدود 35% رشد خواهد داشت.
- اگر تعداد برخورد های نمودار با خط روند بیش از چهار باشد در شکست روند صعودی قیمت 18% افت خواهد داشت و در شکسته شدن روند نزولی قیمت پس از آن تا 48% نیز رشد خواهد کرد.
حجم معاملات
- اگر حجم معاملات در روند رو به افزایش باشد و هرچه به آخر روند و شکسته شدن آن نزدیک بشویم مقدار حجم رو به زیاد شدن باشد پس از شکست روند قیمت در روند های نزولی 30% افزایش خواهد داشت و اگر همین اتفاق در روند های صعودی رخ بدهد قیمت با افت 19% روبرو خواهد شد.
- حال اگر حجم معاملات رو به کاهش باشد و با شکسته شدن روند حجم نیز کاهش یابد در روند های نزولی این اتفاق منجر به رشد 45% قیمت و در شکسته شدن روند های صعودی باعث افت قیمت تا 14% میشود.
میانگین فاصله
- میانگین فاصله نقاط برخورد در واقع تعداد کندل های بین هر برخورد نمودار با خط روند میباشد که میانگین آنها را حساب کرده و مبنا قرار میدهیم؛ بر اساس تجربه اگر این تعدا 29 کندل و کمتر باشد در شکستن روند های نزولی باعث رشد 36% قیمت شده و در شکسته شدن روند های صعودی باعث افت 14% قیمت میشود.
- اگر تعداد میانگین کندل های بیشتر از 29 تا باشد در مواجهه با شکسته شدن روند نزولی قیمت 41% صعود میکند و اگر همین اتفاق در شکسته شدن روند صعودی رخ بدهد قیمت تا 19% کاهش پیدا میکند.
طول روند
آخرین موردی که به بررسی آن میپردازیم طول روند میباشد، هرچه طول روند بیشتر باشد و مدت زمان بیشتری پایدار بماند از اعتبار بیشتری برخوردار است که آنها را به چهار دسته تقسیم میکنیم:
- روند های کوتاه مدت (کمتر از 3 ماه)
- روند های میان مدت (بین 3 تا 6 ماه)
- روند های بلند مدت (بین 6 ماه تا یک سال)
- روند های بسیار بلند مدت (بیشتر از یک سال طول بکشد)
در روند های نزولی پس از شکسته شدن روند به ترتیب:
- روند های کوتاه مدت: 33%
- روند های میان مدت: 35%
- روند های بلند مدت: 46%
- روند های بسیار بلند مدت: 52%
رشد قیمتی را تجربه خواهند کرد؛ همین اتفاق در شکسته شدن روند های صعودی به شرح زیر میباشد:
- روند های کوتاه مدت: 15%-
- روند های میان مدت: 15%-
- روند های بلند مدت: 20%-
- روند های بسیار بلند مدت: 19%-
افت قیمتی را تجربه خواهند کرد.
نتیجه گیری
تمامی این نتایج حاصل تجربه های توماس بوفلسکی میباشد که ما نیز از نوشته های ایشون در این مقاله استفاده کردهایم. معمولا بیش از 80% مواقع پس از شکسته شدن روند قیمت به هدف خود رسیده است و این مقدار بسیار عدد خوبی در حوزه تحلیل میباشد.
مطالعه مقاله بعدی آموزش قدم به قدم تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال: کانال های قیمتی
همچنین بخوانید: تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بیشتر بخوانید: همه چیز راجع به تحلیل ارزهای دیجیتال