تحلیل تکنیکال 16 (فیبوناچی)
فیبوناچی
در ابتدا امروز قصد داریم به معرفی اعداد فیبوناچی (Fibonacci) و دنباله فیبونچا بپردازیم و سپس کاربرد نسبت های این اعداد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بازار رمزارز ها تشریح کنیم.
تاریخچه
دنباله فیبوناچی که مخترع آن توسط دانشمند و ریاضی دانی به همین نام میباشد که در قرن سیزدهم میلادی این دنباله را معرفی کرد. این دنباله در واقع متشکل از اعداد … 1،2،3،5،8،13،21،34 میباشد که در واقع این دنباله با عدد یک شروع شده و هر جمله این دنباله حاصل جمع دو جمله قبلی آن است، بین این اعداد روابطی وجود دارند که در زیر به شرح آنها میپردازیم.
نسبت ها
از تقسیم کردن جمله های این دنباله بر یکدیگر نسبت های خاصی حاصل میشوند، به طور مثال از تقسیم هر جمله به جمله قبلیش حاصل 1.61 خواهد بود که این عدد در تحلیل های ما مورد استفاده قرار میگیرد. این اعداد را به طور خلاصه در زیر شرح میدهیم:
- 0.38 : از تقسیم هر جمله به دو جمله بعدی خودش.
- 0.61 : از تقسیم هر جمله به جمله بعدی خود (چهار جمله اول استثنا).
- 0.66 : تقسیم 2 بر 3 که جمله های دوم و سوم هستند.
- 1.61 : تقسیم هر جمله به جمله قبلی خودش.
- 2.61 : تقسیم هر جمله به دو جمله قبلی خودش.
- …
کاربرد ها
اینها پرکاربرد ترین نسبت های این دنباله بودند که به معرفی آنها پرداختیم. حال نگاهی به کاربرد این اعداد در تحلیل تکنیکال بازار می اندازیم.
این اعداد در نمودار های قیمتی سطوحی را ایجاد میکنند که به دو نوع تقسیم بندی میشوند که عبارت اند از:
- سطوح اصلاحی Retracement
- سطوح اکستشن Extension
سطوح اصلاحی
سطوح اصلاحی فیبوناچی یا همان Retracement Fibonacci در واقع ابزاری است برای تعیین مقاوت و حمایت های قیمت و نمودار، درصد هایی که در نسبت جمله های دنباله فیبوناچی حاصل شدند در اینجا کاربرد دارند که هر کدام از آن درصد ها تبدیل به یک منطقه حمایتی یا مقاوتی نسبت به ابتدا و انتهای روند میشوند.
صفر این سطوح را در نقطه تمام شدن روند و نقطه یک آن را نقطه آغازین نمودار میزاریم و با این درصد ها مناطق محتمل برای مقاومت و حمایت را مشخص میکنیم. توجه داشته باشید که هیچ الزامی برای نمودار به پیروی از این مناطق وجود ندارد ولی اگر به عنوان ابزار کمکی از فیبوناچی استفاده کنیم خیلی میتواند برایمان کمک کننده واقع شود.
درصد هایی که در این مناطق اصلاحی کاربرد دارند به شرح زیر میباشد:
- 23.6%
- 38.2%
- 50%
- 61.8%
- 78.6%
سطوح اکستنشن
این سطوح کاربرد دوم دنباله فیبوناچی محسوب میشوند که اهداف نمودار قیمت را تبیین میکنند. مناطق اصلاحی در میان بازه صفر تا یک فیبونچای قرار داشتند ولی مناطق و سطوح اکستنشن در بالای آنها قرار دارند و درصد های زیر شامل میشوند:
- 161.8%
- 261.8%
- 423.6%
این سطوح با توجه به نقاط صفر و یک فیبوناچی که در ابتدا و انتهای روند قرار میگیرند اهداف احتمالی قیمت را مشخص میکنند، بازم هم این نکته را توجه داشته باشید که الزامی برای پیروی قیمت از این الگو ها نیست و این سطوح را به عنوان ابزار کمکی در اختیار داشته باشید.
در زیر میتوانید یک نمونه از نمودار قیمتی با ابزار فیبوناچی را مشاهده بکنید:
سخن آخر
دنباله فیبوناچی و این درصد و نسبت ها در اندیکاتور ها و تحلیل های دیگر نیز بسیار کاربردی بود و بطور مثال در امواج الیوت از اعداد فیبوناچی استفاده شده است. تحلیل گران از این ابزار استفاده های زیادی میکنند و ضمنا شما به راحتی در هر پلتفرم تحلیل تکنیکال بازار های مالی میتوانید این ابزار را پیدا کنید.
مطالعه مقاله بعدی آموزش قدم به قدم تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال: بولینگر باند
همچنین بخوانید: تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
بیشتر بخوانید: همه چیز راجع به تحلیل ارزهای دیجیتال
سوالات و نظرات خود را برای ما زیر همین پست کامنت کنید.
- everything about fibonacci
- everything about technical analysis
- fibonacci
- learn about fibonacci
- technical analysis
- what is fibonacci
- what is technical analysis
- آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
- آموزش کار با فیبوناچی
- اندیکاتور فیبوناچی
- اندیکاتور فیبوناچی چیست؟
- بررسی فیبوناچی
- تحلیل چیست؟
- سیر تا پیاز فیبوناچی
- فیبوناچی
- فیبوناچی چیست؟
- معرفی فیبوناچی
- همه چیز راجع به اندیکاتور فیبوناچی