این مطلب در تاریخ 1400/01/21 بروزرسانی شده است.
اتریوم
اتر (ether) یا به طور رایج در جامعه همان اتریوم (ethereum) توکن مورد استفاده در شبکه اتریوم میباشد که بلاک چین اختصاصی خود را دارد و این بلاک چین یکی از بزرگترین و قوی ترین بلاک چین ها در دنیای رمزارزها میباشد که به طور اختصاصی به فناوری قراردادهای هوشمند در این بلاک چین توجه زیادی شده و مورد استفاده بسیاری از کاربران میباشد.
ارزش توکن
بعد از بیت کوین اتر(اتریوم) بزرگترین رمز ارز به حساب میآید که توسط ویتالیک بوترین در اواخر سال 2013 معرفی شد. در تاریخ Aug 07, 2015 با قیمت حدود سه دلار به بازار عرضه شد؛ قیمت امروز اتر به چیزی حدود 2170 دلار میرسد!
هدف
هدف از عرضه اتر رقابت با بیت کوین نبود بلکه اتریوم تولید شد تا فضایی برای تبادلات مالی بدون مداخله انسان ایجاد بکند و اتر و اتر کلاسیک پول هایی برای توسعه پلتفرم اتریوم میباشند.
بسترهای غیرمتمرکز
اتریوم یک فضای مجازی مبتنی بر فناوری بلاکچین میباشد که پلتفرم نرم افزاری آن به توسعه دهندگان این اجازه را میدهد تا بتوانند برنامه های غیر متمرکز خود را در این بستر بدون دخالت شخص سوم توسعه و به اجرا درآورند.
قراردادهای هوشمند
به نرم افزار های این شبکه قرارداد هوشمند یا اپلیکشن توزیع گفته میشود که امروزه طرفداران بسیاری را جذب خود کرده، در واقع قرارداد های هوشمند همان قرارداد های دنیای واقعی هستند به زبان دیگر شما میتوانید هر نوع قرارداد و برنامه ای که در زندگی روزمره از آن استفاده میکنید از جمله بیمه ها، بانکداری، قرارداد های خرید و فروش ملک و هرچیز دیگری را روی بستر اتریوم به اجرا درآورید با این تفاوت که هیچ واسطه و شخص سومی در این فضا وجود نداره و اینکه قرارداد شما پس از انتشار در شبکه دیگر به هیچ عنوان قابل تغییر نمیباشد و تا زمان برقراری این شبکه قرارداد هوشمند شما هم به کار خود ادامه میدهد.
اعتماد در شبکه
حالا این سوال شاید برای شما به وجود بیاید که چگونه میتوانیم به قرارداد های هوشمند اعتماد کنیم؟! همانطور که ذکر کردیم نکته جالبی که راجب قرارداد های هوشمند صدق میکند غیرقابل تغییر بودن آنهاست به این معنی که هیچ کسی نمیتواند قرارداد شما را دستکاری کند و در آن اختلال ایجاد بکند. هرچند این مسئله برای توسعه دهندگان شاید کمی مشکل ساز باشد زیرا ممکن است مشکلی در کدنویسی یا به اصطلاح باگی در قرارداد نوشته شده وجود داشته باشد که توسعه دهنده آن ازش بیخبر باشد که پس از انتشار آن قرارداد دیگر قابل تغییر دادن نمیباشد.
مقایسه با بیت کوین
هرچند بیت کوین نیز هم از قرارداد های هوشمند به صورت محدود پشتیبانی میکند ولی هماکنون بزرگترین بلاکچینی که از قرارداد هوشمند پشتیبانی میکند اتریوم میباشد که زبان برنامهنویسی آن نیز Solidity میباشد که بیشترین شباهت را به زبان برنامهنویسی جاوااسکریپت دارد قابل ذکر است که این زبان مخصوص شبکه اتریوم ساخته و توسعه داده شده است.
نتیجه گیری
اتریوم با دارا بودن تیم توسعه دهنده بسیار قوی و دومین رمزارز محبوب در شبکه میتواند گزینه بسیار مناسب و امنی برای سرمایه گذاری باشد همچنین با توجه به سابقه ی این پروژه که در طی هفت سال در حدود 100000% رشد قیمتی داشته است!